Entrevista Amics i Voluntaris del CAACB: “Espero no veure’t el pròxim dia”

amicsCAACLa Urimare torna de passejar un dels gossos del CAACB, el deixa a la seva gàbia, i s’acomiada d’ell amb un “espero no veure’t el pròxim dia“. És un missatge optimista per un pelut que espera, com molts d’altres, que un bon dia algú s’enamori d’ell i se l’emporti a un jaç calentó, a un plat ple, a una bona dosi de mimos diària i, sobretot, a l’amor d’una família.

AlfParlem amb ella com a representant de l’Associació d’Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona (CAACB), que diàriament s’ocupa, juntament amb la resta de voluntaris, de treure a passejar els gossos que s’hi estan, a més de moltes altres activitats. També tenen cura dels gatets: els visiten, juguen amb ells, els acaricien. “Els gats són els grans oblidats”, diu la Urimare, “molta gent no sap que al CAACB també hi ha gats per adoptar“. I n’hi ha, alguns d’ells ja força grans que mereixen, més que cap altre pelut, una casa. El grup de voluntaris gatunos, membres de l’Associació, ha creat un vídeo per tal de motivar nous voluntaris i animar les adopcions de gats del centre:

Vídeos com aquest formen part del conjunt d’accions que aquest grup de voluntaris fa al llarg de l’any: a més d’ocupar-se de passejar els gossos, vigilar l’estat dels animals del centre, passar informes a l’equip de veterinaris, etc., des de l’Associació es munten carpes informatives pels barris de Barcelona, s’editen fulletons o es duen a terme altres projectes, com el de perruqueria canina, amb el qual Urban Pets col·labora. Podeu veure el conjunt d’accions que fan a la seva web.

Fotos_caac-5 L’associació va constituir-se l’any 2007. Anteriorment un grup de persones s’encarregava de pujar a CAACB, passejar els gossos i denunciar incansablement les condicions en què hi estaven. Amb la promesa, encara no complerta, de construir un nou CAACB, els voluntaris segueixen lluitant per una qualitat de vida digna dels animals que hi viuen. “Els passejos per Collserola duren uns 30 minuts. Cada voluntari treu un sol gos (més d’un si comparteixen gàbia i no són GPP), que ha d’anar lligat, complint la normativa. És per això que calen molts voluntaris i que siguin actius. Hi ha molts gossos i mirem que tots puguin sortir cada dia però es fa difícil a vegades“, explica la Urimare.

CAACBS’organitzen molt bé per poder assumir totes les tasques diàries i per pujar al CAACB. Per ser voluntari cal “estar molt conscienciat. Necessitem gent que es comprometi de manera continuada per tal de poder mantenir ben organitzats els torns. Requereix un esforç però la recompensa és enorme!“. Qualsevol persona que vulgui fer-se voluntari, cal que escrigui al CAACB i participi d’una sessió formativa per saber quines són les normes del centre i les tasques del voluntari. També se’ls explica com tractar gossos amb alguna problemàtica o característica especial (GPP, animals sèniors,…).

Li preguntem a la Urimare quin és el secret per passar pel CAACB i no endur-se a casa mitja gossera. “Sí, és molt comú enamorar-se d’algun dels peluts. Quan n’adopten algun dels què t’has enamorat, sents un mix de pena i alegria. Saps que estarà molt millor amb una família i això compensa. Hi ha molts altres gossos i gats que necessiten amor i això et motiva per seguir ajudant. Però sempre hi ha gossos o gats especials, és impossible no caure en els seus encanteris i molts voluntaris han acabat sent adoptants“.

Fotos_caac-2_nachaSi voleu saber més coses de la gossera i dels seus voluntaris, us animem a seguir el seu blog. També podeu seguir la pàgina genèrica dels voluntaris a facebook, molt actualitzada, i la web oficial del centre. I, per suposat, us encoratgem a donar una part del vostre temps als peluts del CAACB. Us ho agrairan infinitament!

 

Nutrició natural - Complements - Autorentat - Perruqueria A Urban Pets propietaris i mascotes trobaran tot allò que necessiten. Es tracta d'una botiga d'alimentació, complements i perruqueria canina, però també és un espai on fomentem l'autorentat com a opció per a poder gaudir del bany del teu pelut, i on trobar nutrició basada en productes naturals, de qualitat i de consum responsable.

Deja un comentario