Jocs d’intel·ligència per a gossos: Mens sana in corpore sano!

Com ja sabeu, els gossos que conviuen amb nosaltres a casa necessiten estirar les cames diverses vegades al dia. No només per poder fer les seves necessitats sinó per una qüestió de salut mental, canviar d’aires i sortir a veure (i sobretot olorar) una mica de món. Però l’exercici físic no ho és tot, també cal exercitar la ment.

Parlant amb diversos educadors canins que coneixem, hem sabut que els gossos són animals que genèticament estan dissenyats per gastar la menor energia possible i, per tant, tendeixen a descansar molt per preservar aquesta energia per aquell moment en què se’ls faci necessària. Així, lluny de requerir llargues passejades de tres hores, que l’única cosa que fan, segons aquests experts, és “entrenar” en nostre gos i provocar-los cada cop més necessitat d’exercici per estar al mateix nivell, el què recomanen és fer passejades tres cops al dia, i no tan llargues (alternades amb passejades llargues, pel bosc per exemple, el cap de setmana). Com a complement, és necessari dedicar una part del dia a realitzar exercicis que els ajudin a relaxar la seva ment. Un bon exercici mental és extremadament beneficiós pel gos!

En aquest sentit, us recomanem que aprofiteu els passejos diaris amb el vostre gos per fer exercicis d’ensumar, que consisteixen a llençar a terra (millor sobre l’herba)  petits trossos de llaminadures o pinso de manera que el gos ha de localitzar-los a través de l’olfacte, molt útil per a gossos amb inseguretats, estrès o pors ja que els ajuda a relaxar-se.

naturalmenu_olfateo
Natural Menú de DingoNatura és un pinso semi humit que resulta molt útil per a fer sessions d’olfateig amb el nostre gos.

També tenim a la botiga uns nous jocs d’intel·ligència per gossos interactius amb diferents nivells de dificultat segons l’edat del gos i les seves pròpies hailitats, a més del ja conegut Kong que tantes virtuts té, sobretot per aquells gossos amb ansietat per separació o amb conductes no desitjades a causa de l’avorriment.

jocsinteligència

Us animem a exercitar la ment dels vostres animals, siguin gossos o gats. Mantenir la seva ment ocupada repercutirà en el seu equilibri i en fer que siguin, en definitiva, més feliços!

Nutrició natural - Complements - Autorentat - Perruqueria A Urban Pets propietaris i mascotes trobaran tot allò que necessiten. Es tracta d'una botiga d'alimentació, complements i perruqueria canina, però també és un espai on fomentem l'autorentat com a opció per a poder gaudir del bany del teu pelut, i on trobar nutrició basada en productes naturals, de qualitat i de consum responsable.

Deja un comentario