La importància de l’educació canina en positiu

Educació canina en positiuFa anys no sabíem què era això de l’educació en positiu. Quan adquiríem un gos la creença generalitzada era que es tracta d’un animal que viu en jerarquia, com els llops, i que cal demostrar “qui mana a casa”. Et recomanaven tenir sempre a mà un diari enrotllat per donar un “toque” si el vèiem fer alguna cosa malament.

Personatges com el César Millán i la seva concepció que el gos viu en manada i la seva supervivència depèn de les regles que estableix el líder, no ajuden a crear una societat que tracti els animals amb el respecte que mereixen. En nombroses ocasions se l’ha acusat de maltractar els gossos, fer servir collars de càstig o descàrregues elèctriques, que ell justifica per “desconnectar” el gos del seu estat agressiu.

Per sort, les coses estan canviant i una nova fornada d’educadors porten un temps aplicant tècniques en positiu, que ja s’ha comprovat que no només són les que tracten l’animal amb més respecte sinó que són les que faciliten un aprenentatge millor.

Es tracta d’entendre que el benestar del gos està per sobre de tot, que cal respectar les seves necessitats bàsiques com a gos i d’aquesta manera hauríem de deixar de veure els nostres animals com a objectes per tractar-los com a éssers vius que tenen uns sentiments i que actuen com ho fan justament per això.

Segur que molts humans se sentirien alleujats en saber que no cal fer servir tècniques agressives per aconseguir educar el seu gos i trobar l’harmonia en la convivència.

Des d’UrbanPets us animem a informar-vos sobre aquestes tècniques i a contactar amb aquest tipus d’educadors en el cas que tingueu necessitat!

Nutrició natural - Complements - Autorentat - Perruqueria A Urban Pets propietaris i mascotes trobaran tot allò que necessiten. Es tracta d'una botiga d'alimentació, complements i perruqueria canina, però també és un espai on fomentem l'autorentat com a opció per a poder gaudir del bany del teu pelut, i on trobar nutrició basada en productes naturals, de qualitat i de consum responsable.

Deja un comentario